overzicht begraafplaats

Nieuws*

Nieuws !

Hier leest u ons actuele nieuws.
Wilt u naar de homepage van de site?

Ga

naar de homepage!

Klik hier

Alvaro Jacob Lopes Suasso (1696-1751) tweede zoon v Don Fransisco Lopes Suasso en Leonora Rachel de Costa

Grafsteen van Alvaro Jacob Lopes Suasso (1696-1751), tweede zoon van Don Fransisco Lopes Suasso en Leonora Rachel de Costa.

Op 10 augustus jl. bezochten twee onderzoekers van het International Institute of Social History de begraafplaats. Zij waren op zoek naar grafstenen van directe afstammelingen van Don Francisco Lopes Suasso, de tweede Baron d’Avernas le Gras (circa 1657 – 22 april 1710). Via raadpleging van het register op onze website hadden zij geconstateerd dat er meer dan tien directe afstammelingen begraven liggen op de begraafplaats. In totaal zijn er meer dan 60 leden van de familie Suasso begraven,

Francisco Lopes Suasso was bankier en financier van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en binnen de Sefardische gemeenschap ook bekend als Abraham Israel Suasso. Hij verstrekte de miljoenenlening aan stadhouder Willem III voor financiering van de invasievloot en troepenmacht, die William & Mary in 1688 in staat stelde koning en koningin van Engeland te worden.

Open Monumentendag 2015

Zondag 13 september rondleidingen (45 minuten) van 12:00 tot 16:00 uur.
Let op: sluitingstijd begraafplaats gewijzigd in verband met de aanvang van de Joodse Nieuwjaarsviering!

Klik hier voor meer informatie over Open Monumentendag

Expositie gebroeders Verveer in Joods Historisch Museum

Haagse meesters van de romantiekVan 3 juli tot en met 1 november 2015
is er in het Joods Historisch Museum werk te zien van de drie gebroeders Verveer wiens graven op de begraafplaats te bezoeken zijn.

Klik hier voor meer informatie