Ingang

Bezoek

Via contact met ons op info@joodsebegraafplaats.nl kunnen we doorgaans een individueel bezoek organiseren. Meestal betreft dat afspraken om een specifiek graf te bezoeken.

De vrijwilligersorganisatie Gilde Den Haag verzorgt stadswandelingen geleid door ervaren gidsen, o.a. op de Joodse begraafplaats. Deze duren ongeveer 1,5 uur. Hier zijn kosten aan verbonden. Kijk voor de details bij Rondleidingen.

Op de zondag van het jaarlijkse Open Monumentendagweekend (medio september) is de begraafplaats geopend voor het publiek. Kijk bij Open Momumentendag.

In plaats van een fysiek bezoek kunt u ook een virtuele wandeling maken. Zie daarvoor de Verhalenroute op deze website.

  • Individueel grafbezoek: gratis, maar het bestuur is dankbaar voor elke donatie.
  • Overige bezoekers (zoals groepen met toeristisch- of educatief oogmerk): 5 euro per volwassene. Indien mogelijk, zal een rondleiding van maximaal 1 uur over de begraafplaats worden verzorgd.
  • Uitzoekwerk door bestuursleden (namen overledenen, graflocaties etc): 25 euro per uur.

Deze tarieven worden gebruikt voor de instandhouding van de begraafplaats die geheel afhankelijk is van donaties en subsidies.
Als voorbeeld: het maaien van de begraafplaats kost 12.000 euro per jaar. Zonder deze maaibeurten zouden de meeste grafstenen binnen twee tot drie jaren niet meer te vinden zijn.

Huisregels
Uit respect voor de mensen die begraven liggen, worden mannen en jongens verzocht een hoofddeksel te dragen.

Huisdieren worden niet toegelaten.