krokus

27 februari 2022

27-2-202227-2-2022Afgelopen zondag was de lente in de lucht. Vorige maand ontdekten we sneeuwklokjes en deze maand stonden de krokussen in bloei.
We kozen ervoor om in een deel van de begraafplaats te gaan werken, dat we nog niet eerder hadden gedaan. Het schoonmaken van de stenen en het verwijderen van mos, stokjes, eikeltjes en onkruid gaf veel voldoening. Wat we ontdekten waren prachtige grafstenen, waarvan sommige nog in perfecte staat waren, ‘beschermd’ door de lagen mos en gras die eroverheen groeiden. We konden niet zoveel schoonmaken als we hadden gepland vanwege de dikke bekleding die voorzichtig moest worden verwijderd, maar elke schoongemaakte steen voelde bijna als een cadeautje, zo’n enorme verandering tussen ‘voor en na’.
Rineke, Johan, Anita, Judith en Fred waren het erover eens dat het erg de moeite waard was om in de winter het werk door te laten gaan.

Volgende maand beginnen de vrijwilligers aan hun tweede jaar, van maart tot oktober 2022. We kijken er naar uit om onze vaste groep terug te hebben om ons te helpen.Onze kick-off datum is zondag 27 maart en we werken van 12.00-16.00. We zien ernaar uit jullie dan allemaal te zien. Stuur me een mailtje als je kan komen. Je weet het:  annedf@hotmail.com

Een hartelijke groet,
Anne

De volgende werkdagen van dit jaar zijn: zondag 27 maart, zondag 24 april, zondag 29 mei, vrijdag 24 juni, zondag 31 juli, zondag 28 augustus, vrijdag 23 september, zondag 30 oktober