27 Maart 2022

27 maart 2022

27 Maart 2022 27 Maart 2022 Ons tweede seizoen is begonnen, YES! We hadden het meest perfecte weer en met 20 enthousiaste vrijwilligers was het een prachtige start van het 2022 seizoen. Het was zo leuk om onze trouwe groep weer bij elkaar te zien na een pauze van enkele wintermaanden en om weer gezellig samen te werken.
We werkten in een gebied met grafstenen die al vele jaren niet meer ontdaan waren van mos, gras en vuil. De meeste stenen lagen verborgen onder een mat van dik gras. We slaagden erin de kieren, die vol gras zaten, vrij te maken en ontdekten dat de meeste stenen van begin achttiende eeuw waren! Ze werden beschermd door de graslaag en waren zo in zeer goede staat.

Sandra en Marijke hebben het kleine monument van onkruid ontdaan, Hinke heeft de ingang vrijgemaakt en we hebben klimop en witte wilde hyacinten bollen geplant. In het najaar hebben we plannen om dezelfde wilde bloembollen langs het pad bij de ingang te planten. Onze app-groep is ook druk bezig met het uitwisselen van ideeën en informatie.

Er zijn veel verschillende dingen te doen en de vrijwilligers mogen kiezen aan welke projecten ze willen werken.
We zijn heel dankbaar voor de groep van 8 ‘wintervrijwilligers’ die van december tot februari hebben gewerkt met Rineke als hun coördinator. En natuurlijk ook dankbaar aan Cees voor het instrueren van de bosmaaiergroep in het gebruik van de bosmaaiers.

Wil je meeklussen?
Stuur me een mailtje: annedf@hotmail.com

Een hartelijke groet,
Anne

De volgende werkdagen van dit jaar zijn: zondag 24 april, zondag 29 mei, vrijdag 24 juni, zondag 31 juli, zondag 28 augustus, vrijdag 23 september, zondag 30 oktober