Klusjesdag 18 april 2021

Zondag 18 april: schoonmaken van grafstenen

Klusjesdag 18 april 2021Het schoonmaken van oude grafstenen met scheuren, gevuld met onkruid, geeft echt een gevoel van voldoening, speciaal met het mooie lenteweer!  Zondagmiddag hebben alle vrijwilligers deze emotionele binding met de oude begraafplaats gevoeld.

We werkten op het oude gedeelte van de begraafplaats met graven vanaf 1697. We hebben eerst de stenen geborsteld om de takken en eikeltjes weg te halen. Daarna trokken we brandnetels van de stenen af en schraapten met een takje het gras en onkruid uit de vele barsten. Het gras dat daar groeit veroorzaakt veel schade. Cees, Arjan, Vincent en Johan wisten zes dikke stammen van zaailingen die onder de grafstenen groeiden eruit te halen! Eerst werden ze met een schep uitgegraven en als ze dan te groot bleken, werd de wortel in stukken gezaagd voordat hij eruit werd getrokken. Ze waren o zo voorzichtig om de stenen in ieder geval niet te beschadigen.

De groep vrijwilligers was gezellig en enthousiast. Het was leuk om er met een heel gevarieerde groep mensen te werken, allemaal samen voor hetzelfde doel.